+48 728 141 248
ul. Fredry 2, 30-605 Kraków
NIP: 6792823854

Namagnezuj kawę i herbatę

two-col-right
#febphotoaday
  mar 14, 2014

Przedstawiamy najnowocześniejszą generację dzbankowych filtrów do wody  Tea and Coffee z formułą Mg2 Plus Mineral stworzonych specjalnie z myślą o wielbicielach kawy i herbaty.

Filtry służą do oczyszczania wody z kranu i jednocześnie jako jedyne wzbogacają ją o dobroczynny magnez. To wyjątkowo łatwy, naturalny, prosty i skuteczny sposób systematycznego uzupełniania jego niedoboru w diecie. Dzięki dzbankowym filtrom do wody z dodatkiem magnezu, miłośnicy kawy i herbaty nie muszą już obawiać się tego, że kawa czy herbata niekorzystnie zmniejszy obecność magnezu w ich organizmie. Dzięki Tea and Coffee Mg2 Plus Mineral mogą do woli cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem, głębokim aromatem, wyjątkową klarownością oraz oddawać zdrowej przyjemności. Kawoszy czy miłośników herbaty ucieszy pewnie i ten dodatkowy fakt, że pijąc czystą, przefiltrowaną wodę sami zwolnią swój organizm z roli filtra, co z pewnością wpłynie jeszcze korzystniej na ich zdrowie i samopoczucie. Zaawansowany wielostopniowy system filtrowania redukuje także twardość wody oraz równoważy jej poziom pH. Zawartość i walory tak uzdatnionej wody nie odbiegają w najmniejszym stopniu od jakości wody źródlanej z najlepszych źródeł.

Po prostu „myjmy” wodę

Do sporządzenia kawy czy herbaty najlepiej wykorzystać wodę poddaną specjalistycznej a zarazem najłatwiejszej filtracji dzbankowym filtrem do wody. Wbrew powszechnej opinii samo przegotowanie wody nie jest wystarczającym zabiegiem. Woda przed przegotowaniem wymaga bowiem oczyszczenia. Używając do tego celu filtrów Perfect Water Tea and Coffee z formułą Mg2 Plus Mineral można usunąć z wody niepożądane substancje oraz wzbogacić jej skład o niezwykle ważny pierwiastek w diecie – magnez.

Magnez w płynie

Spożywanie wody filtrowanej z użyciem filtrów Tea and Coffee to najłatwiejszy sposób suplementacji magnezu. Pijąc tak przygotowaną wodę dostarczamy jednocześnie organizmowi optymalną dawkę tego pierwiastka. Jak wiadomo kawa i herbata przyczyniają się do zmniejszenia jego poziomu w organizmie – dlatego najlepiej od razu spożywając kawę czy herbatę podwyższać poziom magnezu, by nie narażać się na skutki jego niedoboru. Teraz nie trzeba zmuszać się do pamiętania o uzupełnianiu magnezu, bowiem można to robić niemal bezwiednie sięgając po kawę czy herbatę.

Comments are closed.

two-col-right