+48 728 141 248
ul. Fredry 2, 30-605 Kraków
NIP: 6792823854

Łyk czystej wody

two-col-right
5383174967_27a0d80293_o
  maj 29, 2014

Wyobraźmy sobie jeden dzień bez wody. Bez porannego orzeźwiającego prysznica, filiżanki ulubionej kawy, która stawia nas na nogi. Bez szklanki czystej, chłodnej wody w upalny dzień… Łatwy dostęp do wody sprawił, że jej obecność traktujemy jak coś oczywistego.

Choć woda jest kluczowym składnikiem naszego ciała – dość powiedzieć, że stanowi około 70% organizmu, a skóra dorosłego człowieka zawiera jej od 8 do 10 litrów – to na co dzień po prostu zapominamy o potrzebie picia wody. Dodatkowo zatracamy zdolność właściwej interpretacji sygnałów płynących z naszego organizmu. Bardzo często zamiast po wodę sięgamy po jedzenie, traktując symptomy pragnienia jak symptomy głodu. Tymczasem wystarczy, że poziom wody w naszym organizmie spadnie o 2% poniżej normy, a już możemy mówić o odwodnieniu organizmu. Nawet krótkotrwały niedobór wody wiąże się z nieprzyjemnymi skutkami – na przykład z uczuciem zmęczenia, złej dyspozycji. Chroniczny brak wody i odwodnienie może spowodować poważne problemy zdrowotne i choroby.

 

Na co dzień wiele razy sięgamy po wodę z kranu. Wielu z nas zaskoczy jednak fakt, że to picie właśnie takiej, nieprzegotowanej wody może być najlepszym sposobem nawadniania naszego organizmu. Pod jednym, istotnym wszak warunkiem – nieprzegotowana woda powinna być uprzednio przefiltrowana. Okazuje się bowiem, że optymalnym sposobem uzupełniania wody, którą nasze ciało nieustannie traci, jest spożywanie czystej, nisko zmineralizowanej wody o współczynniku pH, zbliżonym do naturalnego poziomu dla człowieka. A właśnie takimi właściwościami wyróżnia się woda dostępna w większości naszych domów, kiedy dodatkowo oczyścimy ją używając wysokiej jakości filtra. Uświadamia nam to, jak wielki skarb mamy zaledwie na wyciągnięcie ręki. Jak niewiele trzeba zrobić, aby filtrując wodę poprawić jej walory zdrowotne, smak i zapach, a także sprawić, żeby była bardzo wartościowa dla naszego organizmu.

Nowoczesne filtry dzbankowe Anna usuwają z wody z kranu wszelkie niepożądane substancje, a dodatkowo wzbogacają wodę o dobroczynny MAGNEZ. Pozostawiają zarazem cenne dla organizmu mikroelementy. Dzięki temu oraz poziomowi pH zbliżonemu do neutralnego, przefiltrowana woda doskonale gasi pragnienie i jest najlepszym sposobem nawadniania organizmu. Warto zatem zmienić nawyki, przełamać stereotypy i sięgnąć po naturalne i proste rozwiązania, aby poprawić jakość swojego życia.

Wyróżniają się one na tle konkurencji zaawansowanym procesem filtracji, który został dostosowany do właściwości polskiej wody. Proces przepływu wody w tych wkładach przebiega w następujący sposób:

  1. Filtracja wstępna zatrzymuje duże zanieczyszczenia mechaniczne typu piasek i rdza.
  2. Górna włóknina polipropylenowa zatrzymuje drobne cząsteczki lub osad, tłuszcz, pianę, itp.
  3. Węgiel impregnowany srebrem zapobiega rozwojowi bakterii, absorbuje chlor i jego pochodne, związki organiczne, substancje niekorzystnie wpływające na smak i zapach wody.
  4. Żywica jonowymienna redukuje twardość wody, usuwa tzw. osad kamienia kotłowego oraz metale ciężkie takie jak: ołów, miedź i inne.

Doczyszczanie wody za pomocą dzbankowych filtrów ma jeszcze jedną zaletę – daje nam poczucie pełnego bezpieczeństwa. Woda w ujęciach, czyli już u samego źródła, podlega kontroli jakości, a co najważniejsze jest wolna od szkodliwych bakterii. Nowoczesne filtry dzbankowe dzięki złożonej i wielowarstwowej filtracji, skutecznie ją doczyszczają, niwelując obecność chloru, usuwając pestycydy, zanieczyszczenia organiczne, redukując zawartość znajdujących się w wodzie metali ciężkich, takich jak np.: ołów, miedź, cynk, a także minimalizując zawartość wszelkich niepożądanych substancji. Dzięki temu możemy być pewni, że woda, której tak wiele spożywamy na co dzień – pijąc herbatę, kawę, sporządzając posiłki, gasząc pragnienie – ma najwyższą jakość.

Comments are closed.

two-col-right